Niets van deze pagina mag overgenomen worden


Lesvoorwaarden
Lessen op je eigen paard op locatie*

De lessen van MindBodyHorse zijn geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar tot hoe oud je zelf wil.
Beginners en gevorderden, wedstrijdruiter, recreatie ruiter, bang of zelfverzekerd, fit of met een uitdaging, iedereen is welkom. Het enige wat je nodig hebt is een open mind en de wil om te leren.

De lessen zijn op maat gemaakt om zo de best werkende oplossing voor elke ruiter en paard te vinden.  Lessen worden gegeven in Centered Riding, Ruiter Houding & Zit, in Horsemanship Grondwerk. En je kan Sure Foot Pads â sessies inboeken (zie daarvoor het hoofdstuk) Sure Foot Pads op deze site).

Centered Riding / Ruiter Houding & Zit les:

Tijdens de rijlessen is het dragen van een cap verplicht. Je cap moet voldoen aan de Europese richtlijn 89/686/EEG. Je vindt deze certificering aan de binnenkant van je cap.
Is je cap een keer gevallen dan moet je deze vervangen omdat deze dan van binnen beschadigd kan zijn en niet meer de veiligheid biedt die je mag verwachten.
Tevens is het dragen van een lange broek en dichte en veilige paardrijschoenen / laarzen verplicht. Ook in de zomer.
Je dient er zelf zorg voor te dragen dat de bak of longeerkraal op jouw locatie gereserveerd/beschikbaar is voor je les.
Op Stal Wennekers geldt dit alleen les in een longeerkraal.

Horsemanship Grondwerk les:
Tijdens de Horsemanship Grondwerk lessen is het raadzaam dat je paard beenbeschermers draagt, mits je paard dit gewend is. Verder is een lange leadrope handig (geen longeerlijn) en draagt je paard een gewoon halster (geen touwhalster).
Zelf draag je dichte en veilige paardrijschoenen/ laarzen waar je goed op kan lopen. Ook in de zomer. Het beste is een (overdekte) longeerkraal om in te werken maar een droge bak of droge paddock kan ook.
Je dient er zelf zorg voor te dragen dat de bak of longeerkraal op jouw locatie gereserveerd/beschikbaar is voor je les.
Op Stal Wennekers heb je je Horsemanship Grondwerk les in een van de longeerkralen die je zelf bij aanvang van de les moet regelen. Je kan mij dan net voor aanvang van de les een whatsappje sturen naar me in welke kraal je bent, dan kom ik daar naar toe.
De lessen van MindBodyHorse zijn leuk en worden voor jou op maat gemaakt dus je hoeft niet zenuwachtige te zijn of bang te zijn dat je het niet goed doet of niet kan. Ik vind het belangrijk om voor paard en ruiter een fysiek en mentale veilige en ontspannen leeromgeving te creëren omdat zowel mens als dier daar beter en sneller in leert.

Tarieven
Voor de lestarieven kan je contact opnemen via onderstaande contactgegevens.
In principe boek je een privé les van een uur, tenzij anders van te voren is afgesproken.
Horsemanship Grondwerk Duo lessen  (2 personen) zijn alleen in overleg mogelijk. Er wordt dan uitgegaan van het niveau van de minst ervaren deelnemer.
Duo lessen of groepslessen in Centered Riding of Ruiter Houding en Zit zijn niet mogelijk.

Wil je met meer personen lessen op jouw locatie, neem dan even een kijkje bij het hoofdstuk RuiterZit APK. Dat is een clinic die voor meerdere personen geschikt is.

Lesroutes
Woon je wat verder weg van Amsterdam en wil je graag les dan is dat geen probleem.
Ik kom door heel Nederland om les te geven.
We kunnen dan een lesroute jouw kant op zetten en kijken via social media of er meer geïnteresseerden zijn die willen aansluiten op de route. De reiskosten worden dan gedeeld door het aantal deelnemers.

Betaling
Voor de lestarieven kan je contact opnemen via onderstaande contactgegevens.
Leskosten zijn excl. reiskosten en evt. bakhuur / locatiekosten.
Na het inboeken van de lesdatum ontvang je een tikkie om de gereserveerde les (en evt. reiskosten) te betalen.
De tikkie dient dezelfde dag van versturing betaald te worden.
Tegoed lessen zijn uiterlijk 2 maanden geldig.

Annulering
In geval van annulering van een les rekenen we 50% annuleringskosten.
Bij annuleren binnen 7 dagen rekenen we 100% annuleringskosten.

Voor annuleringen van workshops, dagtochten, clinics en lessen die onderdeel zijn van een lesroute gelden andere annuleringsvoorwaarden.
Deze ontvang je persoonlijk nadat je je hebt aangemeld als deelnemer.

Op verzoek kunnen ook op maat gemaakte clinics en workshops voor pensionstallen, rijverenigingen en groepen op hun eigen locatie georganiseerd worden. Deze kunnen een geheel eigen thema hebben zoals Doorzit clinics, RuiterZit APK, Teugeldruk Test, Kom Uit Je Stoelzit, etc.
Stuur me een PB voor de mogelijkheden.COVID-19 Regels:
Omdat we graag iedereen gezond en gelukkig willen houden vragen we je de les over te slaan wanneer je relevante gezondheidsklachten hebt (verkouden, koorts, griepverschijnselen).

Mochten er ivm het coronavirus door het RIVM maatregelen getroffen worden waardoor de les onverhoopt niet door kan gaan dan hou je uiteraard de les tegoed en wordt deze in overleg opnieuw ingepland.

De lessen worden conform het op de lesdag geldende Corona protocol van de KNHS gegeven. Je dient zelf voor je eigen mondkapje te zorgen als je naast het paard staat als dit verplicht is op jouw locatie.

Indien de veiligheid van paard en/of ruiter en/of instructeur om wat voor reden dan ook in het geding is, behoudt MindBodyHorse zich voor de activiteiten (gedeeltelijk) stil te leggen dan wel te annuleren. Leskosten / deelnamekosten zijn dan nog steeds onverminderd verschuldigd.

Het deelnemen aan de lessen, dagtochten, evenementen, workshops, clinics, demo’s en alle andere activiteiten zijn geheel voor eigen risico. MindBodyHorse is niet aansprakelijk te stellen voor schade aan personen, dieren en/of (on)roerende zaken.

Toeschouwers zijn alleen in overleg toegestaan.

Beeldmateriaal / verspreiding van lesmethodes
Het zelf maken van foto’s / videos’ en ander beeld-of geluidmateriaal tijdens activiteiten van MindBodyHorse is niet toegestaan. Dit geldt ook maar niet alleen voor beeldmateriaal bestemd voor publieke verspreiding zoals op social media.
Dit om ongeautoriseerde verspreiding en/of het kopieren van de lesmethodes van MindBodyHorse door onbevoegde derden te voorkomen.

Beeldmateriaal mag alleen gemaakt en verspreid worden na schriftelijke bestemming van MindBodyHorse.

MindBodyHorse kan zelf beeld- of geluidsmateriaal tijdens lessen, dagtochten, evenementen, workshops, clinics en alle andere activiteiten maken voor promotionele / informatieve doeleinden.
Deelnemers kunnen van tevoren schriftelijk aangeven hier bezwaar tegen te hebben.

Via Social Media houden we je graag op de hoogte van Ruiter Tips &Tricks, blogs en andere paarden wetenswaardigheden. Vergeet dus niet te connecten met MindBodyHorse op Facebook of Instagram. Zie info hieronder.
Contact

Meer weten of een afspraak maken?
+31 (0) 611017433
(i.v.m. werkzaamheden graag per WhatsApp)

Social Media